Specialistische technieken

Specialistische technieken

LCN -gelnageltechniek

 

LCN Wilde Pedique is een gel die onder de UV lamp wordt uitgehard. Het product is elastisch om de afwikkeling van de voet optimaal te kunnen volgen en om drukbelasting op de teennagels aan te kunnen. Daarnaast bevat LCN Wilde Pedique een zeer efficient anti-mycotisch component. Dat wil zeggen dat het een schimmel remmende werking heeft.

 

Bij mycose (schimmelnagel) wordt de nagel zo veel mogelijk weg gehaald en onstmet. Bij een gezonde of iets wat misvormde nagel worde de nagel alleen opgeruwd.

 

Daarna wordt laag voor laag de nagel opgebouwd met de gel. Deze is er in verschillende kleuren zodat het passend kan worden gemaakt bij de eigen kleur van de nagels.

 

Als er zich geen problemen voordoen, groeit de gel gewoon met de nagel mee uit. Deze heeft dus een houdtbaarheid van 10-12 maanden. Tussentijds kan de nagel worden bijgevuld zodat het er mooi uit blijft zien.

 

Nagelbeugeltechniek

 

Een veel voorkomend probleem met de nagels is een ingroeiende nagel, vaak aan de grote teen.

 

De oorzaken kunnen zijn:

  • te kort geknipte nagels
  • te smalle of te korte schoenen
  • een aangeboren kromming van de nagel etc.

 

De hoeken van de nagel kunnen zo groeien dat ze in de nagelwal terecht komen en hier wondjes veroorzaken, hierdoor kan het gaan ontsteken. Mocht dit het geval zijn is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk.

 

Bij een behandeling van een ingroeiende nagel, voordat er wondjes zijn gevormd, wordt eerst de pijn verlicht. Daarna kan er gekeken worden of de nagel weer terug gebracht kan worden tot de 'normale' nagel. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden afhankelijk van de aandoening en het type nagel.

Orthesiologie

 

Orthesiologie is een techniek die dient voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en het reguleren van de teenstand.

 

Een orthese kan gemaakt worden voor:

  • drukontlasting
  • een eenvoudige correctie

 

Voordat er een orthese gemaakt wordt worden de 'problemen' uitgebreidt met u besproken en worden de voeten en de schoenen zorgvuldig bekeken. Zijn de schoenen een probleem dan moeten deze eerst worden aangepast. Komen de problemen voort uit een complexere aandoening, dan adviseren wij u eerst contact op te nemen met een podotherapeut.

 

Een orthese wordt gemaakt van zacht materiaal en geeft verlichting bij pijnlijke voeten.

 

 

Anti-druk techniek

 

Anti-druk technieken worden toegepast bij pijnklachten, om deze direct te verminderen, of om een wond drukvrij te leggen.

 

U kunt hierbij denken aan:

  • likdoorns
  • eelt locaties
  • een verminderd vetpolster onder de voet

 

Anti-druk technieken zijn een tijdelijke oplossing, waardoor de plekken kunnen helen. Bij aanhoudende klachten verwijzen wij u door naar uw huisarts of podotherapeut.

All Rights Reserved © Beauty-Plan