Hebben jullie dat ook, de ene dag is zo voorbij terwijl de andere voorbij kruipt? Je even totaal geen idee hebt wat je die dag moet gaan doen…

In ieder geval zijn er met je huid een aantal dingen die je juist WEL zou moeten doen.

Stap 1: reinigen
De reiniging is de belangrijkste stap van het verzorgen van je huid. 2x per dag de huid reinigen zorgt er voor dat je huid blijft stralen. Vaak wordt er gedacht “ik kom net uit bed, ben niet buiten geweest dus nu hoef ik ook niet te reinigen” Helaas is dat niet waar. “s nachts is je huid bezig met het herstellen, bijkomen van de dag. In je slaap zweet je, zijn je talgklieren aan het werk.. Door ’s ochtends te reinigen verwijder je de vuilheden van de nacht. “s avonds verwijder je je make-up en alle uitlaatgassen en dergelijke welke je huid de hele dag heeft mee gekregen.

Je hebt verschillende soorten reiniging, een milk een schuim een olie.
Een milk is vaak voor alle huidtypen een juist reinigingsmiddel, een schuimreiniging wordt vaak gebruikt bij een onzuivere huid en een olie wordt vaak gebruikt bij een droge huid.

 

Stap 2: diepte reiniging
Als 2e stap is het vaak prettig om een scrub/peeling te gebruiken. Hierbij verwijder je vet/vuil en talg van de huid maar ook juist de dode huidschilfers. Een scrub of een peeling gebruik je niet elke dag. 1 a 2x in de week is meer dan voldoende. Zelf meng ik een peeling meestal met voldoende water, het begint dan iets te schuimen en verdeeld prettiger over de huid. Je brengt een drupje peeling aan op je hand, maakt het vochtig en brengt het stempel gewijs aan op de huid. Daarna roteer je het op de huid waardoor je de losse huidschilfers verwijderd.

 

Lotion of tonic
Een lotion of tonic gebruik je na het reinigen van de huid. Tonic gebruik je om de PH- waarde van de huid te herstellen. En zorgt voor een verfrissend einde van de reiniging.

 

Stap 3: masker
Een masker voedt de huid, zuivert de huid, zorgt er voor dat het vochtbalans weer op peil wordt gebracht. Afhankelijk van je huidtype is er een masker passend bij jouw huid of huidprobleem welke er op dat moment speelt. Laat het masker 10/15 minuten intrekken of gebruik hem als een nachtcrème.

 

Stap 4: dag of nacht verzorging
Als laatste sluit je de ‘behandeling’ af met een crème. Hiervoor hebben we een dag of een nacht crème of een 24 uurs crème. Zorg er overdag altijd voor dat je een crème gebruikt met een SPF er in. Hoeveel zon er ook is, straling is er altijd.

 

Wil jij weten welke producten er het beste bij jouw huid passen of wil je meer informatie over de producten. Neem dan gerust contact met ons op.

Zorg goed voor jezelf, juist nu.

 

Liefs, Beauty-Plan