Helaas de vakantie zit er weer op, we moeten weer aan het werk..
Ik moet zeggen dat ik (Leona) er toch echt wel even tegenop zag om weer aan het werk te gaan.
Ondanks dat ik mijn werk heel erg leuk vind was het ook wel erg lekker om even helemaal niks te hoeven en te moeten haha.

Ondertussen zijn we dag twee en vind ik het ook weer heerlijk om aan het werk te zijn. Ik hoop dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad, heerlijk tot rust is gekomen en nog steeds gezond is.

 

Dan wil ik het nu graag hebben over de ‘medische’ voet en vergoedingen, want wij merken toch nog te vaak dat dat voor men niet helemaal duidelijk is..

 

Een medische voet is een voet van iemand die bijvoorbeeld een ziekte heeft, denk hierbij aan spasmen, diabetes, reuma, oncologie maar ook de oudere voet valt vaak onder de medische voet.
Bij een ‘medische’ voet gaat het er vooral om dat de voeten nagekeken worden en uiteraard behandeld worden.
Bij zulke cliënten wordt er als er eelt zit over het algemeen niet gesneden maar halen wij het eelt weg met het freesapparaat. Vaak gebruikt men bloedverdunners of is de wondgenezing niet juist waardoor er geen wondjes gemaakt moeten worden.

Een ‘medische’ voet is dus niet een voet met een likdoorn of ingroeiende nagels etc. het is pas een medische voet als er een ziekte is.

Daarnaast krijgen wij vaak te horen: ik krijg het niet vergoedt dus ik kom niet..

 

Uiteraard is het prettig om een behandeling vergoedt te krijgen, maar je krijgt pas een behandeling vergoedt als er een zorgprofiel wordt vastgesteld door een arts of door de podotherapeut. Het wil dus niet zeggen dat als iemand reuma of diabetes heeft dat je dan altijd de behandeling vergoedt krijgt. Hoe ernstiger je ziekte/aandoening is hoe hoger je wordt ingeschaald waardoor je de behandeling wel vergoedt zou kunnen krijgen. Je kan het dus beter zo zien: als je de behandeling niet vergoedt krijgt ben je dus eigenlijk nog heel gezond.